Leddene knirker og musklene skriker…Her er løsningen;)

English version further down the page

Jeg sto opp opp søndags morgen. Hvert eneste ledd i kroppen knirket og hver eneste muskel skrek. Støl under føttene er ikke ofte jeg blir lengre 😉 Vel det er bare en løsning  når man har en slik “dagen der på” dag.

1.FOTBAD OG SMØRING

Ett deilig varmt fotbad med litt av trylle middelet jeg har fortalt om tidligere: Crossfixe musclesoak. Det er når du starter morgningen med å ikke kunne gå normalt på føttene du virkelig får kjenne på den raske virkningen. Jeg avslutter med å massere inn litt Crossfixe musclepaste. Men…. er DU så heldig å ha badekar kan du like gjerne dyppe  hele deg oppi denne soaken og behandle alle musklene i kroppen på en gang 🙂

cross

2. MASSASJE

Litt massasje får blodsirkulasjonen i gang og hjelper musklene å restituere raskere. Du må ta i litt, og bruke faste bestemte grep. Fast i retningen mot hjerte og løsere i retningen fra. Men du bestemmer selvfølgelig selv hvor hardt det skal være,noen ganger kan det være mye pleie i å bare slappe av i noen minutter med lett massasje,

Jeg liker å bruke eteriske oljer når jeg jobber med behandlinger for det gir det lille ekstra.  Her skal jeg vise dere noen enkle grep for å løsne opp i rygg, og en deilig stimulerende sportsolje du kan blande selv eller kjøpe ferdig av meg  her.

arom2arom1

STIMULERENDE SPORTSOLJE

For oppvarming eller lindring av overanstrengte muskler.

  • 35 ml. base olje ( mandelolje,avocadoolje,druekjerneolje)
  • Ingefær 1dråpe
  • Lavendel 4dråper
  • Sitrongress 3dråper
  • Rosmarin 4dråper
  • Vetiver 3 draper

Har du spørsmål eller lurer på hvor du får tak i disse tingene send meg en mail.

LØSNE OPP I RYGGEN MED 4 ENKLE GREP

mass1Pass på at du er varm på hendene før du begynner. Plasser henden i korsryggen med håndeflaten ned og la de gli langs ryggraden, ut til skuldrene,og ned igjen. Alle grepene gjentas så mange ganger du ønsker.

mass2Start i korsryggen igjen.Tomlene på hver side av ryggraden.Lag små sirkler hele veien opp til nakken.La hendene skli lett tilbake.

mass3Snu ,og begynn å jobbe oven i fra og ned. Gjenta forrige bevegelse. Jobb deg ned langs/innsiden av skulderbladet og la hendene gli på utsiden opp igjen.

mass4Start med å sette et klypegrep innerst ved nakken. La tommelen jobbe i sirkelbevegelser helt ut til enden av skulderen. Stryk lett på vei tilbake. Du kan avslutte massasjen med å gjenta bilde 1 ett par ganger.

RUMBLE ROLLER

Er du så uheldig at du ikke har noen som kan stelle litt med deg akkurat den dagen du trenger det. Det finnes en løsning!  Rumble roller og Rumble roller beastie hjelper deg å komme til alle kroker helt på egen hånd. Jeg har hatt og har  mye hjelp av disse. jeg har skrevet om hvordan de hjalp meg under ett stevne  før og du kan lese om de her.

3.STREKKING OG TØYING

Så nå har du kanskje tatt ett varmt bad eller en deilig massasje. Begge disse  teknikkene kan brukes som passiv oppvarming. Rull ut matta. Avslutt med å strekke litt forsiktig på såre muskler. Eller hvis du som meg har begynt å jobbe litt med yoga hjemme,kan jo det være en god idè. Kommer tilbake til det seinere 😉

4.NYT

Du er nok ikke helt smerte fri etter dette,men du slipper i hvertfall å gå rundt med bevegelser som en robot. Og du er på bedringens vei. Nå kan du bare nyte det å være sår og støl, for det må jo bety at du gjorde en sabla god innsats dagen før 😉

ENGLISH:

I am in the process of installing google translate on my blog.Så you can read my posts in your own language. Hope you‘re patient with me 🙂 Do you know an easy way, please share: D

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s