Verdens kosligste trening

English version further down the page

Opp i alle hverdagsaktiviteter og treninger er det kanskje lett å glemme at hjernen  trenger litt trim i ny og ne også?! Du har sikkert hørt det før,men kanskje du ikke har gjort noe med det? ….. Min erfaringer er i hvertfall at det kan gjøres til verdens absolutte koseligste form for trening.

bilde (14)

KORT OG GREIT HVORFOR TRIMME HJERNEN?

Fordi alle trenger en vel fungerende hjerne, samtidig som det forebygger alderssykdommer som Alzheimer og Parkinson.

HVORDAN?

Bortsett fra vann og søvn er det mange måter å utfordre og trimme hjernen på. Men den morsomste er vel å lære seg noe nytt.Det hjelper deg å fortsette utviklingen av neuroner i hjernen.

VERDENS KOSELIGSTE TRENING

  • I bilen: Det hele begynte for flere år siden da jeg kjøpte ett historie blad på vei til fjellet. Jeg ble sittende å lese høyt til sjåføren ( min samboer), samtidig som jeg for morro stilte spørsmål. Og de svarene sitter faktisk den dag i dag! Så koselig at det ble en vane. Det finnes haugevis av måter å bruke denne dø tiden på 😉
  • (U) vane ved  “middagsbordet”: Så når man sitter å prate, hvis du tenker litt over det, dukker det noen ganger opp ord, ting,steder og uttrykk man ikke helt hva betyr eller hva er … ikke bare ukjent for barna ,men voksne også. Så vi drar frem Ipaden og googler. Noen ganger er vi så nysjerrige at vi ikke klarer å vente til middagen er ferdige engang 😉 … men da er lista for samtalen lagt! Morro for store og små!
  • Trim deg selv:Husk at også det å lære seg noe nytt som f.eks Aerobic,dans,ett spill,les om ett spennende tema o.l utfordrer hjernen.
  • Det skal ikke mer til en å gå en annen vei til jobben inne i mellom. Overrask og hold hjernen skarp.

ENGLISH:

With all the everyday activities and trainings, it is perhaps easy to forget that that the brain also  need a little workout now and then  ?! You’ve probably heard it before, but maybe you have not done anything about it? … .. My experience is hat it can be made to  be the absolute coziest form of exercise.

WHY TRAIN  BRAIN?

Because everyone needs a well functioning brain, as well as preventing age diseases like Alzheimer’s and Parkinson.

HOW?

Apart from water and sleep there are many ways to challenge and  workout your brain. But I think the the funniest way is to  learn something again.It  helps to continue the development of neurons in the brain.

WORLDS COZIES’T  TRAINING

In the car: It all started when I bought a history  magazine on the way to the mountain. I was sitting reading out loud to the driver , while for fun I asked questions. And the answers are actually sitting today! So cozy that it became a habit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s