Like behagelig som chili i øyet!

English version further down the page

En liten oppfølger til mitt forrige innlegg der jeg innrømmer å ha feilet. Denne uken måtte jeg til tannlegen og fikse litt. Litt senere på kvelden lagde jeg taco, og klarte å gni meg i øyet med litt chili på fingrene. Det var da det slo meg at de to tingene var omtrent like behagelig!

SMÅ ENDRINGER

Ja da fant jeg enda en utrolig god grunn til å ligge unna sukker og ting som f.eks pepsi max(!). Prosjektet mitt går nå på “en dag av gangen” basis. Jeg prøver å finne noen nye smaker som kan slukke ett søt sug. Under kommer ett lite forslag :

tapenade

TAPENADE

Du trenger:

  • 2dl soltørkede tomater
  •  1 søt paprika
  •  1 hvitløksfedd
  •  1dl valnøttkjerner
  •  1 dl olivenolje
  •  1 ss hakket frisk timian
  •  nykvernet pepper

Start med å varme ovnen til 220grader. Dekk ett stekebrett med bakepapir. Kutt parikaen i 2 å fjern frø og hinner. Stek den i ca 10 min. Legg den så i en plastpose for avkjøling, da vil skinnet bli lettere å dra av. Bland alle ingrediensene sammen med en mixer.

Kan brukes som pålegg og som f.eks. dipp.

ENGLISH:

A little follow up to my previous post where I admit to having failed. This week I had a dentist appointment. Later that night I made tacos and managed to rub my  eye with  chili on my  fingers. That’s when it struck me that the two things were about as comfortable!

SMALL CHANGES

Yeah, I found yet another incredible reason to live life away with less sugar and things like pepsi max. My project is now to take one day at a time . I’m trying to find some new flavors that can quench  sweet cravings. Underneath is a suggestion:

TAPENADE

You will need:
◾2dl sundried tomatoes
1 sweet paprika
1 garlic clove
1DL walnut kernels
1 dl olive oil
1 tablespoon chopped fresh thyme
freshly ground pepper

Start by heating the oven to 220 degrees. Cover a baking tray with baking paper. Cut paprika in 2 to remove seeds. Bake for about 10 min. Place them in a plastic bag to cool, then skin will be easier to pull off. Mix all ingredients together with a mixer.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s