Ikke bare fordi han har bursdag…

English version further down

Jeg skriver ikke bare dette fordi han har bursdag .  Dette er også en tommel opp til alle foreldre som tar med seg barna ut, selv om været ikke alltid er fint, og motstanden fra arvingen er stor!  Ut på tur,lage bål,leke, sykle og en endeløs liste av ute aktiviteter.

Oliver_Rondane

Ikke mer enn 8 uker  gammel var han på sin første luftetur i Jotunheimen. Det var også tilfeldigvis første gang han lot oss sove en hel natt. Vi kan med sikkerhet bekrefte  klisjèen “frisk luft gjør underverker”.

Det har vært flotte turer og det har vært tøffe , hvor han nok heller ville sittet hjemme foran PC skjermen. Og perioder hvor  “Nei” var svaret på alt. Og mange ganger har jeg måtte gå utenfor døren for å lufte mine frustrasjoner.

Men selv om det er to gutter i denne familien vil jeg trekke frem han som  i dag fyller 14 år,som endelig har nådd det punktet vi håpet skulle komme. Han har kunnskapen, erfaring og gleder seg over det å være ute. Motiverende og tålmodig selv med lillebror. Og han VIL på tur!

Så dra de med ut. Men husk at det skal være hyggelig,morsomt og gi en følelse av mestring.

Tusen takk for gode tur minner og mange flere skal det bli. Gratulerer med dagen fra mamma!


English:

I’m not just writing this because it is his birthday. This is also a thumbs up to all parents who bring theyr kids, even though the weather is not always good and the resistance from the heir is great! Out hiking , making a fires, to play, ride a bike and an endless list of outdoor activities.

Not more than 8 weeks he was on his first  trip to Jotunheimen national park. It was also by chance the first time he let us sleep a whole night. We can certainly confirm the cliché “fresh air makes wonders”.

There have been great hikes and there have been tough ones, where he would rather sit in the front of the PC screen. And times when “No” was the answer to everything. There have been many times I have had to go outside  to vent my frustrations.

But even though there are two boys in this family, I want to  tell you about the oldest one, who  finally enjoy having the knowledge, experience and looks forward to being outside. Motivating and patient even with his little brother.

So go hiking with the kids . But keep in mind that it should be nice, fun and give a sense of accomplishment.

Thank you all the great hikes, and the ones to come! Happy birthday from mom! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s